برنامه جهانی غذا: سیل در افغانستان به ۸۰ هزار نفر آسیب رسانده است گلر تیم ملی فوتسال افغانستان: آرزو دارم نماینده خوبی برای کشورم در جهان باشم فیلم | دومین محموله کمک‌های بشردوستانه ایران به مزارشریف رسید سازمان ملل وضعیت مناطق سیل زده افغانستان را بحرانی عنوان کرد دومین هواپیمای کمک‌های بشردوستانه ایران به افغانستان اعزام شد شعری از سیدحکیم بینش، شاعر افغانستانی برای رئیس‌جمهور فقید ایران + فیلم یادبود مهاجرین افغانستانی در قم برای شهدای خدمت | کاظمی قمی: رئیسی برای حمایت از مردم افغانستان راه تعامل را برگزید محمدجواد صفری دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان به گیتی‌پسند اصفهان پیوست کاظمی قمی: ایران ۳۰۰ میلیون متر مکعب حقابه از افغانستان دریافت کرده است ۱۰۰هزار مهاجر افغانستانی در مراسم وداع با رئیس جمهور در مشهد شرکت کردند معاون نخست‌وزیر طالبان با اسماعیل هنیه و امیر قطر در تهران دیدار کرد + عکس عکس‌هایی از مراسم استقبال از پیکر مطهر رئیس‌جمهور شهید در فرودگاه مشهد دو مقام ارشد طالبان برای ادای احترام به شهدای خدمت وارد تهران شدند مهاجرین افغانستانی در سوگ یک حامی بزرگ | شهدای خدمت رهرو صراط مستقیم بودند + فیلم سید ابوطالب مظفری: عملکرد دولت در حوزه مهاجران نقطه درخشان کارنامه آقای رئیسی بود ملا برادر و امیرخان متقی برای حضور در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور به تهران می‌آیند بمان برادر من، وقت، وقت رفتن نیست | سروده شاعر افغانستانی در سوگ سید ابراهیم رئیسی حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران
سرخط خبرها

تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است

  • کد خبر: ۹۷۴۰۲
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است
مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال کشور کاهش یافته است.

شیراحمد سپاهی‌زاده، رئیس پارک‌های صنعتی ریاست صنعت و تجارت طالبان برای بلخ، به روزنامه ۸صبح گفت که در سال گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع قالی به خارج صادر شده بود، اما امسال ۴۰۰ هزار متر مربع صادر شده است. این رقم کاهش ۸۴ درصدی صادرات قالین به خارج از کشور را نشان می‌دهد.

در همین حال مسئولان اتحادیه قالین‌بافی در شمال کشور می‌گویند که نبود زمینه صادرات قالی به بازار‌های جهانی، عدم حمایت حکومت سرپرست طالبان از صنعت قالی و قاچاق قالی افغانی به کشور‌های همسایه، از جمله عواملی است که صنعت تولید قالین در شمال کشور را با رکود مواجه ساخته است.

به گفته مسئولان، در گذشته تولیدات قالی افغانستان به بیش از دو میلیون متر مربع در سال می‌رسید که ۷۵درصد این قالین‌ها در ولایت‌های شمالی تولید می‌شد، اما در سال جاری تنها حدود ۴۰۰ هزار مترمربع قالی به خارج صادر شده است که این رقم کاهش ۷۰ درصدی تولید قالی در شمال کشور را نشان می‌دهد.

عبدالستار بیک‌زاده، رییس اتحادیه قالی بافان در زون شمال، به روزنامه ۸صبح گفت: «در گذشته در مجموع دو میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع قالی تولید کل کشور بود که ۷۵ درصد مربوط شمال افغانستان می‌شد. از جمله این درصد، دوسال پیش تولید قالی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»

بیک‌زاده دلیل عمده کاهش تولید قالین در افغانستان را، نبود بازار داخلی، وضع تعرفه‌های سنگین، نبود امکان صادرات قالی افغانی به بازار‌های جهانی و قاچاق آن به کشور‌های همسایه دانست و گفت اگر به چگونه‌گی تولید قالی در شمال افغانستان توجه نشود، وضعیت تولید از این بدتر خواهد شد.

در همین حال شماری از بازرگانان قالی در شمال کشور با ابراز نگرانی از کاهش بی‌سابقه تولید قالی، می‌گویند که قیمت زیاد مواد خام، تعرفه‌های گزاف و نبود سهولت‌های لازم در بخش تولید قالی در کشور سبب شده است که شمار زیادی از قالی‌بافان از تولید قالی دست بکشند.

عبدالله، یکی از بازرگان قالی در این باره گفت که در بخش قالی باید دهلیز‌های هوایی میان افغانستان و کشور‌های جهان باز شود و حکومت سرپرست طالبان باید از مواد خامی که برای تولید قالی به افغانستان وارد می‌شود، کم‌ترین مالیه را بگیرد.

با این حال، شماری از قالین‌بافان در شمال کشور با اظهار نگرانی از اوضاع کنونی بازار قالی در افغانستان می‌گویند که رکود صنعت قالی و نبود بازار برای آن، سبب افزایش بیکاری در میان قالی‌بافان در این حوزه شده است.

منبع: فارس/ عکس نمایه سید محمدرضا هاشمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->